torstai 12. kesäkuuta 2014

Pieleen meni että pätkähti


Hirveen reippaana olen iltaisin lasten ja apulasten kanssa maalaillut ja hirttä kerrallaan nostanut puuliiterissä. Kunnes eilen illalla tajusin että 7-8 hirsikertaa täynnä ja kaikki kahdenpuolin lovetut lyhkäset hirrenpätkät on käytetty. Olin ihan varma että toimitusvirhe ja varmaan jotenkin johtui siitä kun halusin etuterassillisen ja jotenkin laskut mennyt valmistajalla sekaisin. Eikun luuri käteen ja soittamaan  alkuillan puhelua :)
Rakentaja eli minä: Hei, täältä ...soittelen, kuule.... varmaan puuttuu nyt... kaikki käytetty...
Valmistaja: Ei kyllä pitäisi puuttua, lasketko onko niitä 32 kpl?
R: on niitä sen verran, mutta kesken loppui
V: en kyllä ymmärrä, ethän laittanut pitkälle sivulle?
R: en laittanut
V: ethän laittanut takasivulle?
R: toki laitoin niinkuin kuvassa oli
V: ei siinä ollut takasivulla, tekstissäkin oli maininta että ei takasivulle
R: no oli kuvissa, ei niissä papereissa kyllä ollut mainintaa että ei taakse
V: on niissä kyllä ollut
R: minäpä tarkistan... tässä lukee vaan plää plää plää....katohan lukee tuossa suluissa isoin aakkosin että ei takasivulle... tuota ei tässä kuule sitten olekaan mitään vikaa, ongelma on mulla ei sulla
V: voi että, onko sulla siellä kaveria, tartteisit kaks miestä nostamaan hirsiä niin että saisit pujotettua välikapulat pois
R: tiiäkkö, ei oo miehiä tontilla, varsinkaan kaksin kappalein. Mutta on mulla 12 vuotias poika ja me kokeillaan
V: no sitte...


R: Onskaaaaa, tuukko auttaan, sun pitäis olla hirveen nopee, mää lasken kolmeen ja nostan hirttä kerrallaan toiselta puolen ja sää nappaat tautisen nopeaa ne kaks kapulaa välistä pois. Toiseks alimman kohalla tekee ehkä tiukkaa mutta ollaan nopeita ja vahvoja :)

Loppu hyvin kaikki hyvin, rykästiin vartissa kapulat pois ja ehittiin paikkomaalatakin osa. Ylä kuvassa palikoilla ja alakuvassa ilman.

Ohje: lue ohjeet


2 kommenttia: