tiistai 10. kesäkuuta 2014

Raippaluodon lomanen

 Pieni viikonloppulomanen lasten kanssa Raippaluodossa. Olin haaveillut mökkiä vuokratessa istuvani lepotuolissa mökin terassilla puutarhalehti edessäni, ja sivusilmällä seuraavani lasten touhuja mökin hiekkarannalla. Mökin rantaa mainostettiin lapsille sopivana sorapohjaisena rantana. Jälkimmäinen piti puoliksi paikkaansa, sorainen ja kovasti kivinenkin vielä. Omien ipanoiden kokoisille se ei ollut sopiva. Piti etsiä saarelta korvaavat rannat. Tämä löydettiin Södra Vallgrundista samalla reissulla kun etsittiin extempore geokätkö, kätkö oli  uimarannalle johtavan metsäpolun varrella.
 Luonnon uimaranta Södra Vallgrundista, Sommaröntien lähellä.
 Matkalla uimarannalle. Luonto on niin mahdottoman erilainen kuin kotona, upea. Kyllä kannattaa etsiä syrjäisiä paikkoja ja opettaa lapsille ihanuuksia ja historiaakin Suomen kolkista.
 Paluumatkalla mökille äkkikoukkaus tienhaarasta jossa luki Norra Vallgrund, kalasatama.
Norra Vallgrund

Raippaluodossa oli niin tunnelmallisia pihoja, huolella tehtyjä, intiimejä. Sellaista omenapuiden loistoa en ole nähnyt missään, tuhansia kukkia yhdessä puussa. Timanttituijia oli paljon, korkeita ja vahvoja, eikä yhtään ruskettuneita. Sipulikukkia, kaikenvärisiä. Kiviaitoja, kaikilla, melkein kaikilla. Kivipaasejaa, omia kivirantoja, omia hiekkarantoja. Hylättyjä taloja, mökkejä. Kahvilaa merenääressä. Hotellihuoneita melkein meren yllä. Taidan palata. Jonain päivänä.

Paluumatkalla pohjoiseen 7 saaristosillan kautta, Ytterjepposta pohjoiseen. Kokkolan lähellä Öjan kalastajakylä. Tienposkessa kyltti. Hidasta ihmeessä kyltin jälkeen ja varsinkin aurinkoisena päivänä. Ajele rauhallisesti muuan kilometri ja pysähdy kahville kylätalon pihaan. Maailman ihanin kesäkahvila Cafe Bryggan, on aivan rannassa. Vieressä uimaranta ja paateillakin näyttivät tulevan jäätelölle. Kerrassaan idyllinen paikka.

2 kommenttia: