torstai 19. kesäkuuta 2014

Lähti lapasesta

 Kaikki lähti siitä kun ostin alella angervoja ja sain ystävän siirtolapuutarhamökin pihalta saniaisia ja vuorenkilpeä. Nuotiopaikan ympärille laitoin rinneangervot, joita hankin muutaman tänään lisääkin niin sain enemmän toistoa samaan penkkiin. Ylijääneillä lankuilla viimeistelin nuotiopaikan, kivikasasta löysin sileitä kiviä sen verran että sain isomman "kävelytien".

Saniaiset ja vuorenkilvet istutin rannan penkereelle. Olipa iso homma putsata pohjaa sorakaistaleen vierestä. Maa on tosi tiivistä, täynnä peltokortetta ja muita hauskoja rikkaruohoja. Suosiolla poistin suurimman osan maasta ja kärräsin "puutarhakompostiin". Kun muuta ei löytynyt niin laitoin katekankaan pohjalle ja päälle mustaa multaa, turvemultaa ja jotenkuten putsattua maata. Maan rakoseen suolasin mielikuvitukseni siinä vaiheessa kun olin kottikärryjen kanssa jo lopettamassa hommia ja keräämässä kamppeita... en ollut hoksannutkaan kuinka hyvältä näyttäisi jos tuossa istutusalueen reunassa sorapatjalla olisin ollut sellainen pikkusorasta muotoiltu kivipuro. Meni sekuntti niin kottikärryt oli tyhjennetty ja alkoi taas lapionti, poista pohjamaa, kärrää pois, katekangas alle, hae sepeliä tienvarresta, muotoile, lisää isoja kiviä yms... siinä vaiheessa alkoi jo väsyttää, takana 6 h ilman evästä. Miten nuo pihahommat viekään mukanaan.

Huomisen maalailen liiteriä loppuun ja otan tauon multahommista. Etten kyllästyisi. Rantapenkereen kanssa touhuilen taas kunhan saan inspiksen. Vuoden takainen ideakin muuttaa hoitamaton pätkä rannasta "hiekkarannaksi" elää yhä. Riittäisiköhän jos poistaisi maata 10 cm laittaisi pohjalle vahvan suodatinkankaan ja kärräisi hiekkaa päälle. Muovi olisi rikkaruohojen kannalta paras mutta hiekka ei pysyisi siinä päällä, vedenkorkeus vaihtelee ja se veisi  liukkaan muovin päältä varmaan hiekat pois. Toisekseen kun ipanat touhuilee niin suodatinkangas pohjalla ei olisi niin liukaskaan jos hiekan alta paljastuisi. Että olisiko sitä ensi viikolle hommaa...

1 kommentti:

  1. Kovasti olet jaksanut huhkia! :D Pitää tulla joskus kattomaan paikan päälle.

    VastaaPoista