keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Maaperäanalyysi

Hankin viime vuonna ph-mittarin ja urakalla eilisiltana mittailin omalta ja naapurin tontilta arvoja. Paketissa on mukana 2 putkiloa joista toinen tyhjä ja toisessa jotain jauhetta, lisäksi kaksi pulloa jotain nestettä.
Ensin pintamaa sekoitetaan ja annetaan sen kuivua, tyhjään putkiloon maata millin verran, sekaan paketissa tulleessa minilusikalla jauhetta ja lopuksi 2,5 ml asti nestettä. Korkki kiinni ja putkilon ravistelu.

Yllättävän nopeasti neste vaihtaa väriä. Havupenkistä mitattuna, jossa oli siis peltomultaa mukaan sekoitettuna biolanin mustaa multaa sain väriksi räikeääkin räikeämmän vihreän vastasi 7,5 ph. Vaikka mistä kohtaa mittasin tontilta niin arvoksi tuli sama, tai piirun verran happamampi 7 ph.

Kokeilijahortonomina en tiedä voiko tuo kiinankatajan ja timanttituijan ruskettuminen johtua tuosta ph arvosta vai onko se puhtaasti niin läpäisevä maaperä että vesi holvaa läpi. Varuilta nappasin kaupasta mukaani kaksi säkkiä havu-rodomultaa. Pitää lisätä ja ehkä ostaa lisääkin muutama säkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti