perjantai 10. heinäkuuta 2015

 On se vaan kaunis tuo tarhapimpinellaruusu Rosa "Dunwich Rose". Kovasti on piikikäs ja matalakin mutta kaunis. Ojanpiennar ei oikein päästä oikeuksiin ruusua kun ympärillä heinää ja kortetta, mutta kehitellään tässä jotain että herkkä ruusunsielu saa arvoisensa ympäristön.

 Istutin viime kesänä idänunikon siemeniä, tilasin netistä pussillisen. Olisinkohan vahingossa napsinut rikkaruohoina taimien alut kun vain yksi siemenistä kasvoi taimeksi asti.


 Nuotiopaikka on ollut tänä kesänä jo usein käytössä, oli se vaan helluraiselta loistoidea aikoinaan. Toisinaan sinne istahdan muuten vaan mietiskelemään, joskus seurana ovat omat ja naapurin lapset. Milloin on ollut makkaranpaistohetki milloin herkuteltu mokkapaloilla ja seurattu kun  naapuripellolla traktorit on työn touhussa. On ne vaan näppäriä maajusseja, kolmen traktorin voimin meni ehkä vartti kun pelto oli pyöröpaalattu ja paalit kuskattu pellon reunaan.

Nuotiopaikan kukat on näköjään vahingossa valittu kaikki heinäkuussa kukkiviksi. Penkereen penkissä korkeampi sininen on siperiankurjenmiekka ja matalampi kaunokurjenmiekka.  Poimulehdet jäivät tulvantuoman mutamullan alle. Pari värisäröä tulee ketoneilikasta ja verihanhikista. Antaisko olla vai vaihtaisko paikkaa.


Etupihan kukkapenkki taas näyttäisi olevan elokuussa väriloistossa ja kovin on matala näin keskikesällä. Kunhan nuo pionit tuosta varttuvat niin niistä saan onneksi vähän korkeuseroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti