lauantai 5. huhtikuuta 2014

Suunnittelupäivä

 Sepelkyyhkyhän se pellolla tapsutteli, päätti lopettaa talven vieton etelämpänä ja tuli tännepäin. Ei ehkä arvannut että toi lumisateen tullessaan, kun sivusilmällä katson olohuoneen ikkunasta niin ilma sakeana valkoisia hiutaleita. Ei parane katsoa kunnolla, tulee epätoivo muuten. Vähän lähempänä pääsisäistäKesä, syksy, talvi ja kuluva kevät näyttivät että tuulen mahti avarilla lakeuksilla aika mahtava. Sittenkin teen, alkuperäissuunnitelmista poiketen, istutusalueen teressin kupeeseen. Juuri tuolta tulee voimakkaimmat tuulet, ja istutuksilla saan vähän enemmän suojaa, ja samalla tuo toteemikivikin saa arvoisensa puitteet. Hassunmallinen siitä kyllä tulee tuplawee terassilta katsottuna, mutta sehän ei meitä haittaa. Ja ennenkaikkea sitä on helppo laajentaa kun se päivä tulee että pakko saada lisää lajeja pihalle :)Ojaan tai siis jokeeni, laskee tuolla ylempänä kilometrien päässä metsien ja peltojen ojitusvesiä, värjää aika äkäseen nuo rannan kivet punaisiksi.
Talven jäljiltä uimaranta ennallaan, ei tuossa kyllä ilikiä uija, mutta fiilistellä voi :)Pitkästä aikaa vuosiin kokeilen siemenistä istuttamista. Paperihylsyissä on punahatun alkuja ja saviruukussa oreganoa. Päivän valolla ilman loistelamppuja ja erikoista lämmitystä. Saas nährä kuis käy.

4 kommenttia:

 1. Oregano on aivan mahtava perhosten ja mehiläisten houkuttelija! Ja muutenkin todella kestävä kasvi, kasvimaalle kylvin jo 6 vuotta sitten ja vieläkin jaksaa kasvaa ja levitä. :) Tarvitko muuten tomaatintaimia tänä kesänä? Minulta joutaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu, kuulostaa mahtavalta idealta pari tomaatintainta, mutta kamala kynnys niitä kasvattaa. Osaisinkohan olla sössimättä kasvatusta...

   Poista
 2. Hei, sinulla näyttää olevan pihatilaa vaikka kuinka paljon. Ruusuillekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leila, tarhapimpinellaruusu Rosa "Dunwich Rose" tarttui matkaan Oulujoelta viime kesänä ja vanhalta pihalta siirsin palan Marttaruusua. Istutin aika lähelle "joen" rantaa molemmat, kohta nähdään oliko liian kostea paikka. Uudet penkit suunnittelun alla :)

   Poista