keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Havupenkki


 Suunnittelija-Susannan vinkkien mukaan ostin havut ja pensaat. Muutama reissu piti tehdä että sain kaikki pihalle perille, pakettiauto hankkimatta :) Koskapa tein muutaman reissun niin Prisman kesäpihan lisäksi ostin Agrimarketistakin kun sinne on kotoa reilusti lyhyempi matka. Jostain syystä laitoin havut eri järjestykseen mitä suunniteltiin. Timanttituijat taakse ja kiinankatajat keskelle, eteen pensastuijaa ja lamoherukkaa.


 Kottikärryt edelleen ilman ilmaa, tavallisella pumpulla ei täyty enkä naapuriakaan ole vielä kehdannut vaivata että kompuralla kokeilisi meneekö sinne mitään. Kottikärryinä toimi punainen saavi, sen sata kertaa kompuroin sen kanssa tontin reunalle ja kippasin pajukkoon. Taitaa toimia parhaiten rikkaruohojen keruuseen, vähän turhan voimia vievää hommaa kuskata sillä kuorittua nurmikkoa. Satsi painaa kuin synti, vaikka en kyllä tarkkaan tiedä paljonko sekään painaa, mutta varmasti paljon.


Viiden tunnin aherruksen jälkeen valmis. Istutuskuoppiin pari kourallista Biolanin luonnonlannotetta, 4 mustan mullan säkkiä, 5 kuorikatetta. Tarpeet löytyi salesta, agrimarketista ja prisman kesäpihalta, 3 timanttituijaa n. 30,-, 2 kiinankatajaa n. 20,-, 2 pallotuijaa n. 10,-, 6 lamoherukkaa n. 60,-, 4*musta multa n. 16,-, 5*kuorikate 32,5 e, biolan luonnonlannote 10l 14,50. Kuorikatteen alle paksu kerros sanomalehtiä. Suodatinkangas olisi varmasti ollut parempi mutta tällä kertaa tällä valinnalla.Yhteensä kaikkineen n. 185,-

Kaksi aukkoa jätin, pähkäilen päivän tai pari ostanko pallotuijat, peitänkö kuorikatteella tai sitten kivillä jota rannan maisemoinnista jäi yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti