perjantai 9. elokuuta 2013

MietiskelykiviTapanani on koheltaa istutusalueiden kanssa, lätkin "horsmia" sinne tänne osaamatta miettiä missä penkit näyttäisi hyviltä ja loogisilta ja tasapainoisilta ja edustavilta jne. Sen verran olen oppinut että mieluummin yksi iso penkki kuin kolme pientä. Tai kuvittelen oppineeni...Ja joku outo ajatus että pensaita lukuunottamatta taimia pitää ostaa aina kolme kappaletta??? En tajua logiikkaa itsekään.

Syksyn perenna-alet houkutteli sen verran että löysin kiinanpionin, rönsytiarellaa, kaunopunahattua, syysleimua, kuunliljaa ja purppurakeijunkukkaa. Paikka piti taas päättää nopeasti. Sen verran järki juoksi että tajusin hyödyntää mietiskelykiven ympäristöä, jos jotenkin saisin yhdistettyä alueet. Mutta että minkämallinen - ja kokoinen penkki niin sitä olisin voinut miettiä yötolkulla. Lopulta aloin vaan kaivaa ja putsata aluetta. Pitäis olla jotkut säännöt että milloin istutusalueesta tehdään suoraviivainen tai luikertelevareunainen ja että milloin sen kuuluu olla kahden neliön ja milloin kymmenen kokoinen.

Mahdottoman vaikea kuvitella penkki valmiina ja rehottavana. Sinne siis lätkin kasvit suorakaiteen muotoiseen ja parin neliön kokoiseen penkkiin. Yksi kulma jäi vapaaksi, joku pensas tuohon ehkä sopisi, joku korkeampi, idänvirpiangervo? ja voihan tuota aina laajentaa. Jos ajattelisikin että tuo kivialue veisi penkistä neljäsosan ja sitä laajentaisi niin paljon että saisi vielä kaksi tuollaista neliötä, tulisiko siihen silloin joku juju. Ei harmainta hajua mitä niihin sitten laittaisi. Yhteen nurkaan rungollinen mongolianvaahtera, tai riippapihlaja, ja siihen yhteen osaan...aah taas tämä lähtee lapasesta. Yrittäis nyt vaan keskittyä noihin tehtyihin ja pitäis huolen että ne pysyy siistinä. Tai jos.. no, antaa olla, mietitään huomenna uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti