perjantai 9. elokuuta 2013

Avoimet puutarhat 4.8.

On niin mukava kun on pihahulluja ystäviä, jotka houkuteltavissa kymmenen minuutin varoajalla kaikkeen mielenkiintoiseen.  Vierailimme kolmella pihalla, jokaisesta pihasta sai jonkun ajatuksen muhimaan.

 Karolinan puutarhasta jäi mieleen aivan mahdottoman huolelliset valmistelut, ihanaa oli. Puutarhassa paljon pikkujuttuja siellä täällä. Paljon perennoja, kukkia, pensaita, puita.

 Onnenlähteellä puutarha oli valtava, ja niin huoliteltu. Kaikki istutusalueet tosi siistit ja selkeä ja suuret. Tuollakin huokailin.
Oulunsalossa Seija Laitalan puutarha oli täynnä perinneperennoja. Tuli itsellekin olo että perinteitä täytyy vaalia ja säilyttää. Ihastelin keltaista valtavaa perennaa. Asialleen omistautunut emäntä tarttui muitta mutkitta lapioon ja sain taimenalkuja mukaani, Dorian villakkoa. Aivan uusi tuttavuus minulle. Olin kyllä ajatellut että pihaani en ota keltaisena kukkivia, mutta nyt tein poikkeuksen perinteiden tähden. Aarteelle etsitään hyvä paikka, väliaikaispaikan jälkeen.

2 kommenttia:

 1. Kiitos käynnistäsi Unnukka!
  Mukava kun tulitte.
  Oli kyllä huikea päivä, haastan sinut mukaan ensi vuonna. Puutarhan ei tarvitse olla valmis, projektit ym ne vasta ovat mielenkiintoisia.Tuo nuotiopaikkanne on upea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuotta olen minäkin ehtinyt miettiä. Kun itse saan eniten irti muiden pihoista, miksikäs ei sitä mahdollisuutta jakaisi. Mietitään :)

   Poista