perjantai 19. heinäkuuta 2013

Elämän kevät ja juolaheinä

 Kuukausi kulunut ja maa on vihreä, vihreä juolasta ja rikkaruohoista. Joku sössiminen sattui nurmikon siemenissä, vai olisiko se ollut lakeuden kova tuuli ja päivien rankkasateet. Ahdistaa kun ajattelee. Multa oli lopulta täynnä juolapaakkuja, jotka osittain poistin ja sitten kun en enää jaksanut jätin. Siinä sen nyt sitten näkee. Laskin mielessäni että nurmikko nousee ja syö juolan pääpiirteittäin, mutta kun nurmi ei noussut niin teorialta hävisi pohja. Piti hankkia kumminkin leikkuri että saan rikkaruohot maantasalle ennen siementämistä. Oli leikkurinmyyjällä ihmettelemistä kysymyksieni kanssa :) Tärkein oli "sen on lähdettävä käyntiin ensimmäisellä vedolla, lähteekö?"

.
Talo saatiin maalattua muutama viikko sitten. Paitsi ihan vähän jäljellä. Oli mies joka piti päänsä ja tilasi kuukiitäjän ja tuli avuksi illaksi ja aamuksi. Oli ensin kuunnellut illat puhelimessa kun kehuin tikkailla keikkuneeni maalisankojen kanssa. Kuukiitäjä oli aika raskas, ja multaa oli osittain paljon ja edellisenä päivänä satoi. Joten pienen pienet jäljet jäi, joita paikkailen.

Halusin sisääntuloon istutuksia. Purppuraheisiangervo erottuu kasvaessaan edukseen talon harmaata seinää vasten. Lisäksi purppurakeijunkukkaa, rönsyansikkaa ja jotain harmaata. Kivien alle laitoin suodatinkankaan kaksinkertaisena. Kivien laitto vaiheessaan, etenee pikku hiljaa. Yksi purppuraheisiangervoista on viime kesän ostoksia, kaksi tältä kesältä. Lajikkeet näyttävät aika lailla erilaisilta.
.
 Viime kesän ostoksia nämäkin koivunaluset. Louhoskiveä jäi tontille aika kasa, sieltä saan kiveä sinne ja tänne.

 Oulujoen taimistolla oli puutarhablogistien tapaaminen tänään. Sieltä tarttui mukaan tarhapimpinellaruusu Rosa "Dunwich Rose". Istutukset vaiheessaan, oja on tässä kohtaa syvimmillään, louhoskivet ulottuvat penkereeltä vesirajaan. Ruusuilla tarkoitus tehdä ojanvierelle menosta epämiellyttävä lapsille, niin paljon piikkejä kuin mahdollista, jotta jättäisivät tämän ojan kohdan huomiotta. Pitää vielä pähkäillä voiko tuohon laittaa katteeksi kuorikatetta vai viekö vesisateet ne mennessään virran vietäväksi.

Kaunokurjenmiekan hankin vesirajakasviksi. Peltokorte on vallannut tuon ainoan pätkän minkä jätin louhoskiveltä vapaaksi. Voi suhmura.
Tähän tulee nuotiopaikka, jahka tästä nämä muut ensin hoidetaan. Oikealle jää louhoskivestä vapaa alue joka pitäisi saada ensi kesänä  omaksi hiekkarannaksi. Siinä sitä sitten bikinit päällä aurinkoa otetaan. Ei olekaan muuta ongelmaa kuin peltokorte.

5 kommenttia:

 1. Terve! Huomasin että olit selaillut sivujani. Sinulla alkaa uusi piha jo hahmottua. Varmasti mukava tehdä suunnitelmia! Tervetuloa käymään Ruusumuorin kahvilassa ja puutarhassa!

  VastaaPoista
 2. Oli kiva nähdä! Meilläkin nurnikot on melkein pelkkää juolavehnää ja voikukkaa, parempi sekin kuin jauhosavikka, jota näyttää tänä kesänä olevan ihan riittävästi missä vaan on paljasta multaa näkyvillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onneksi en tiedä miltä jauhosavikat näyttävät. Nyt on pihalla niin paljon rullailtu isoilla vehkeillä että taidan suosiolla jättää nurmikon murehtimisen ensi kesälle :)

   Poista
 3. Oli mukava yllätys, kun ukkoskuuron jälkeen saavuit kahvilaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava käydä. Sinulla on paikka missä mieli lepää. Uudemman kerran ruusujen aikaan.

   Poista