lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusaamuna


Viikon sisällä tapahtunut paljon. Pihalle oli reissuni aikana tupsahtanut vaatimattomat 12 lavaa laattoja ja reunakiviä. Reunakiviä olen  kantanut niska vääränä nurmikon rajauskiviksi. Ei kait kunto huono, mutta tovin saa 25 cm korkeaa ja 60 cm pitkää reunakiveä vääntää että sen saa etupihalta takapihalle, ja sen perään toinen ja kolmas ja neljäs... Tällä viikolla on pitänyt unohtaa maalaus, vaikka sekin tärkeää olisi ollut. Reunakivet yritin pääosin asentaa että saan mullalle rajauksen. Pyhä tarkoitus oli että reunakiven päältä voi ruohonleikkurilla ajaa nurmikon. Tuli vaan mutkia...

Täyttömultakasa oli tontilla, mutta kun... siis tästäkin saisi tapani mukaan tarinan. Lyhyesti, yritin toukokuussa yhdessä asiassa säästää, ja päätin että kottikärryissä ja ostin toiseksi halvimmat, siniset. Kun niillä sinisillä viikon kuskasi mursketta ja kiviä niin huonostihan siinä kävi. Keskiviikkona oli rengas tyhjä, venttiilit rikki ja kärry kaput. Siinä se nyt on pari päivää maannut kumollaan pihalla. Ketuttaa. Mursetta piti kuskata lapsityövoimalla ämpäreillä, mullat jäi siirtämättä. Eli nyt niiden reunakivien päältä ei tosiaan voi ajaa muutaman viikon päästä leikkurilla. Multaa tarvittais lisää. Ostan uudet kärryt kunhan selviän multalaskujärkytyksestä.

Olin ennakoinut mielessäni laskua, mutta ennakoinut jotenkin vaan ojanreunuslouhoskivien ja murskeen verran. Ajattelin vissiin että maalla multa ei maksa tai että sitä menee vähän, oikeasti en vaivannut päätäni yhtään mullan kanssa. Ei järki leikannut että sitähän menee ihan pirusti. Tarkalleen 262 kuutiota. Laskekaa siitä minkälainen lasku. Laattalaskukin tuli samalle viikolle. Jotenkin niin elämänmakuinen viikko. Sen verran että sai taas mittasuhteet. Jos ehdin miettiä takaterassin katoksen teettämistä niin sen ainakin voin unohtaa, ja puuvajan, pyöräkatoksen ja roskakatoksenkin, ehkä ruohonleikkurin, kasteluletkujen ja muutaman muunkin.

Kuvat juhannusaamuna klo 7.30. Kyllä tämä tästä, elämänmakuinen elämä jatkuu. Eilinen juhannusaatto tuoreesti mielessä, kyläläisiä ystäviä iltaa viettämässä ja hyviä hetkiä. Niitä on tulossa lisää tälle pihalle.
Kun naiset ovat koolla niin hyviltä ideoilta ei voi välttyä.

Ilo ja onni asuvat meillä 2013. Tästä kuulette vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti