maanantai 31. heinäkuuta 2017

Taidan onnistua sittenkin
Tomaatinkasvatus ei olekaan hullumpaa, ollaan siis jo voiton puolella. Prisman kesäpihalta ostetut valmiit taimet istutin kasvatussäkkeihin kesäkuun alkupuolella kasvihuoneeseen. Biolanin kasvatussäkeissä oli valmiit leikattavat aukot taimille ja kasteluun. Kasvihuonekaapin tilasin sen kokoisena että säkki mahtuu pohjalle. Muovista kasteluallasta säkille en edes kokeillut, enkä ole varma olisiko mahtunutkaan kaappiin.
Taimille oli kolme istutuspaikkaa, nyt laitoin toiseen reunaan yhden avomaankurkun taimen ja toiseen vierekkäin tomaatit. Fiksumpi olisi istuttanut tomaatit reunoihin ja keskelle kurkun niin tomaatinvarsille olisi jäänyt enemmän tilaa levetä. Yläpäätyihin naulasin johtokourujen pidikkeet ja niiden väliin rautalangan. Rautalangasta paperinarut tomaatinvarteen löyhästi kiinni. Koska kasvatus lähtenyt näin hyvin alkuun niin luotan saavani sen verran täpäkän tomaattisadon etteivät tahdo varret pysyä pystyssä ilman tukea😁
Ovet ovat hellepäivinä sepposen selällään, joskin lakeuksien tuulet tshtovat vöhön riepotella, pitänee keksiä joku tukisysteemi että voisi olla auki mutta eivät paukkuisi tuulen mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti