sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Plitvice lakesTein päiväretken Plitvicen kansallispuistoon. Varasin matkan netistä getyourguiden kautta 64€, 110kn ja laitoin lisäpyynnön noutoon Bibinjestä huvilalta. Nouto järjestyi ja 6 henkilöä kerättiin kyytiin. Lähtö klo 8, perillä kansallispuistossa klo 10. Paluumatkalle lähdettiin ennen neljää ja majapaikkaan ehdittiin puoli kuudeksi takaisin.
Sisäänkäynti 1 aloitettiin patikointi ja päädyttiin p3 josta venekuljetus välipisteelle p2 ja tuolta bussikuljetus st1 josta patikoitiin takaisin lähtöpisteeseen.
Maisemat vetävät sanattomiksi. Opas suositteli ruuhkan minimoiseksi toukokuuta, asui itse järvien lähellä ja tunsi alueen hyvin. Käsittämättömän turkoosi vesi, vehreä käsvillisuus suojasi pahimmalta auringonpaahteelta vaikka lämmin oli siltikin. Osassa patikointimatkaa tuli topilla vilu, pitkähihainen kannattaa olla mukana, sortseilla pärjäsi, kengiksi lenkkarit oli ehdottomat. Osin puiset kävelyreitit olivat välissä pikkuputousten reunoilla ja märkinä liukkaat. Ruuhkapaikoissa piti kulkea reunoja myöten, joten onhan se mukava pysytellä kuivana. Uimisesta moni haaveili, mutta oli kielletty koko tuolla alueella.
Jos ymmärsin oikein oppaan puheista niin aluelta löytyy kymmeniä kasveja joille ei ole englannin kielistä nimeä koska ne esiintyvät vain tuolla alueella. Mainitsi erityisesti jonkun keltaisen harvinaisen orkidean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti