torstai 17. heinäkuuta 2014

Leikkimökki melkein valmis

Pidin tänään yhden lomapäivän ja sen kunniaksi piti saada tehtyä maja niin pitkälle kuin suinkin.
Tähän mennessä on tarvittu neljä kuormalavaa 100*120cm, 6 kpl  metrisiä lautoja, 2 kpl 120cm leveää lautaa, aitamaalia valkoista 2,7 l josta tuohon on mennyt alle alle puolet (on muuten mahdottoman paksua maalia, oliskohan sitä pitänyt ohentaa, ei tullut luettua purkin kyljestä), 0,9 l ulkomaalia karamelli-sävyä josta mennyt puolet, kangasta 1 m, 6 kulmarautaa, rasia ruuveja 50 mm.

Puhelimessa sain ohjeet miten tehdä seipäistä katto, ihan varma en ole osaamisesta, mutta annan itselleni luvan sitä hiukan miettiä. Majan lattian kuormalavat eivät ole toisissaan kiinni, on helpompi vaihtaa paikkaa kun rakennelma on kahtena kappaleena. Jos teen katon niin sitten se muuttuu yhdeksi kappaleeksi ja paikan pitäisi olla lukittu. Sitä tuossa iltasella pähkäilin, mahdottoman vaikea miettiä lopullista kotia majalle. Ajattelin että olisin kivituhkaa laittanut "perustukseksi" niin ei olisi heinät kurkkineet lattianrajoista. Ennen kattoa on siis täytynyt käyttää hiukan tunteja pohjatöihin, enkä ole ihan varma löytyykö multa riitävästi siihen virtaa.

Sää on ollut hiukan ailahtelevainen viime päivinä. Komeus piti suojata varuilta illalla jos tulee kaameat yösateet niin ei hennottu jättää sitä kokonaan kastumaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti