sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puuliiteri


Aika montaa tuntia ja iltaa istuin tietokoneella silmät ristissä ja etsin sopivaa puuliiteriä. Kunnasta kertoivat että ilman rakennuslupaa voi rakentaa 3*4m liiterin, kävivät tarkastamassa paikankin, kaikki meni niinkuin pitikin. Lopulta löysin keski-Suomesta toimittajan liiterille.

Liiterissä säilytän jatkossa kottikärryt, pihakalusteet, haravat, lapiot, rattikelkat, pulkat kaikki ne mitkä nyt vuoden ajan ovat ottaneet paikkansa talon seinustoilta, autokatoksesta ja milloin mistäkin. Saan kerralla siistittyä pihapiirin. Jää sinne tilaa puillekin, ei kaikille kuitenkaan. Ehkä jonain vuonna vielä siisti puuverhoiltu yhdistetty pyöräkatos/käsivarasto takkapuille autokatoksen viereen. Liiteriin piti saada katoksellinen terassi, semmonen minkä reunalla voi aurinkoisena kesäpäivänä istuskella ja heilutella jalkojaan heinän korsi suussa. Kokonaismitat on 3*4 (l*p) ja tuosta pituudesta ensimmäinen metri menee terassiin, liiterille jää kumminkin vielä 9m2 mikä on aika hyvä tila kuitenkin.

Kerran heikkona hetkenään kaveri lupasi tuoda ryskyllään liiteripuut. Kovin on pikainen päätöksessään, soitti torstaina iltapäivällä kolmen maissa että olisi illalla tuomassa. Tuli hätä soittaa valmistajalle että onhan valmis jo. Puupaketti saapui illalla.


Vinkistä hain valmiiksi kuullotemaalitkin 2* 2,7 litraa, ja lauantaina käsiteltiin esikoisen kanssa lautoja ja hirsiä. Hitokseen hidasta hommaa, 3,5 tuntia ja ehkä 1/5 käsiteltyinä. Onko sitä hidas vai ährääkö sitä ilman aikujaan liikaa. Yksi purkki meni. Olisi pitänyt kerralla ottaa 10 l.


Illalla opetin itselleni ja lapsille että rentoutuakin saa, grillattiin ja lueskeltiin terassilla. Huippu lopetus päivälle. Ihania nuo minun mukulat, reippaitakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti